მომზადების წესი

მომზადების წესი

წყლისა და რძის ნაზავში ცომი მოვზილოთ, დავამატოთ საფუარი და მარილი. ვაცადოთ აფუება. გავხეხოთ ყველი, შეგვიძლია შევურიოთ ხაჭოც. გავაბრტყელოდ ცომი 2-3 სმ სისქეზე. მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა. დავადოთ ყველის გულსართი და გავაბრტყელოთ. ცომი ყველზე 2-3 სმ-ით გადმოვკეცოთ და ბოლოები მოვუკრათ. დავდოთ ტაფაზე და შევდგათ 200 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში. როდესაც გადაკეცილი ნაპირები შეწითლდება, შუაში ჩავახალოთ კვერცხი და 2-3 წუთით შევაბრუნოთ ღუმელში. კვერცხი არ უნდა შეიწვას, ზედ დავადოთ 10 გრამი კარაქი, კიდეებზეც ასევე კარაქი მოვუსვათ და ისე მივიტანოთ სუფრაზე.     წყარო



უნდა გამოიყურებოდეს
მოვამზადოთ ცომი:

ავურიოთ ფქვილში საფუარი, შაქარი და მარილი და დავასხატ რზე, მოცზილოთ ნაზი ცომი, გავაბრტყელოთ მრგვალად.

აჭარული ხაჭაპური

შემდეგ შემოვახვიოთ ორივე მხრიდან და წვეროები შევუკრათ, მივცეთ ნავის ფორმა, იხილეთ სურათი;

აჭარული ხაჭაპური

აჭარული ხაჭაპური

წავუსვათ ამ ნავებს კვერცხის გული;

აჭარული ხაჭაპური

სულგუნი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და ავურიოთ ერთი კვერცხი და ეს მასა გავანაწილოთ ნავის ფორმაში;

აჭარული ხაჭაპური

შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და 10 წუთის შემდეგ ცოტა რომ შეწითლდება გამოვიროთ ღუმელიდან და დანით ხაჭაპურის გულში გავაკეთოთ ჩაღრმავება და შიგ უმი კვერცხი მოვათავსოთ, (ყველი რომ არ გამაგრდეს და ხაჭაპური არ გაფუჭდეს) და ისევ 5 წტ-ით შევდგათ ღუმელში;

აჭარული ხაჭაპური

აჭარული ხაჭაპური

აჭარული ხაჭაპური

გამომცხვარი ხაწაპური გამოვიღოთ ღუმელიდა დავადოთ ზემოდან კარაქის ნაჭერი და მივირთათ გემრიელად 
(ისე ცოდნისთვის ეს ხაჭაპური კალორიული ბომბაა, მაგრამ ვინ ფიქრობს ამაზე სუფრასთან რომ ხაჭაპური ჩნდება?!)

აჭარული ხაჭაპური